Kuluttaja haluaa ostaa nopeasti ja helposti

 

Levykkeen materiaalin sinisen laserin mukaan Blu Ray DVD-levyä kutsutaan myös siniseksi laserlevyksi. Se on korkeatarkkuuksinen optinen levy, johon on mahdollista tallentaa paljon materiaalia, huomattavasti enemmin kuin esimerkiksi tavalliselle DVD-levylle.

Aika ajoittain uudet keksinnöt ja eri yritykset muuttavat viihteen seuraamista kotiin hankituilla laitteilla. Ennen elokuviin meneminen oli oikeastaan ainoa tapa nähdä tuoreita elokuvia mutta nykyisin niitä on mahdollista seurata monista eri viihdekeskuksista, joita voi asentaa kotiin. Ensimmäisiä koteihin hankittavia laitteita olivat videonauhurit, niitä ennen lomakuvia oli esitelty kotona kaitafilminä tai diaprojektorin avulla.

Elokuvienkatselun murroskausi

VHS-laitteet mullistivat elokuvien katselun, filmejä vuokrattiin useimmiten videovuokraamoista. Laitteiden kehittyessä muut rinnakkaistuotteet tarvitsivat muutoksia. Nykyisin monella on kotona ns. kotiteatteri, jolla tarkoitetaan keskusta, jossa elokuva- tai pelielämys on mahdollisimman lähellä elokuvateatteria. Kuva, ääni ja laatu on pyritty saamaan laadukkaaksi.

Blu-ray_200GBTeräväpiirtotelevisioiden tullessa markkinoille alkoi niiltä katsottavien elokuvien laadun parantamistyö. Vuonna 2007 Suomessa markkinoille saapuivat Blu Ray DVD-levyt. Ne ovat Philipsin, Sonyn ja Pioneerin yhteistyönä syntyneitä korkealaatuisia levykkeitä, joille voidaan tallentaa elokuvia tai pelejä. DVD-elokuvien tavoin myös Blu Ray DVD-levyt on koodattu ja ne rajataan kolmeen eri julkaisualueeseen.

Näin ollen elokuvien ja pelien tuottajilla on mahdollisuus julkaista ja hinnoitella tuotteet eri tavoin eri paikoissa. Blu Ray DVD-levyn rinnalle kilpailemaan lähti Toshiban HD DVD-levy ja näiden kahden formaatin välillä käytiin taistelua suurimpien elokuvastudioiden avulla. Blu Ray DVD päihitti kilpailijansa paremman laadun ja korkean tallennuskapasiteetin avulla, se oli kilpailijaansa kalliimpi ja HD DVD:ltä puuttuvat aluerajoitukset nähtiin sekä etuna että haittana. Kaikki suurimmat elokuvastudiot, kuten Warner Bros ja Universal Studios, alkoivat julkaista elokuvia Blu Ray formaattina.

Sininen laserlevy tuli markkinoille juuri kun elokuvien ja musiikin sekä pelien jakaminen ja ostaminen netin kautta tuli mahdolliseksi. Vaikka levyjen ostaminen ei heti tyrehtynyt, erilaisilla suoratoistopalveluilla oli puolellaan helppous ja hinta. Ne kasvattivat nopeasti suosiotaan samanaikaisesti kuin monet liikkeet lopettivat levykkeiden myynnin. Nuorelle sukupolvelle elokuvien ja pelien pelaaminen suoraan netin kautta on automaattisesti helpompaa. Elokuvan voi tilata itse haluamaansa aikaan ja sen katsomisen voi aloittaa heti, kaupasta tai netistä hankittua levykettä joutuu sen sijaan odottamaan.

Menestys nykyajan markkinoilla riippuukin paljon siitä miten hyödyke voidaan toimittaa kuluttajalle mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Erilaiset välikädet ja odottaminen sen sijaan on menneen sukupolven kaupankäyntiä.

Related Posts

Add Comment