Intohimona elokuvat ja elektroniikka

Monen intohimona ovat erilaiset elokuvat, sekä viimeisintä huutoa oleva elektroniikka. Ne eivät kuitenkaan välttämättä ole kovin edullisia harrastuksia, ja kerrommekin tässä artikkelissa, kuinka näistä kiinnostuksen kohteista voi parhaiten nauttia ajautumatta henkilökohtaiseen konkurssiin.

Elokuvat ja elektroniikka koko perheen intohimona

Parhaimmillaan elokuvista innostuu koko perhe ja elokuvat voivatkin olla koko perheen yhteistä rentouttavaa vapaa-ajanvietettä. Elokuvateatterissa perhe saa kuitenkin maksaa sievoisen summan jo yhdenkin elokuvan katsomisesta, joten innostuksesta huolimatta moni ei välttämättä voi nauttia siitä kovinkaan usein. Onneksi nykyisin on kuitenkin olemassa myös monia muita vaihtoehtoja nauttia uusista ja mielenkiintoisista elokuvista.

Tässä vaiheessa kuvaan astuu monen nautiskelijan toinen intohimo, nimittäin kiinnostus elektroniikkaa kohtaan. Jos kotiin hankkii laadukasta elektroniikkaa, jonka välityksellä elokuvia on mukava katsella, maksavat laitteet yllättävän pian itsensä takaisin, mikäli elokuvien katseluhintoja vertaa teatterin hintoihin. Kotona valmistetut mikropopcornit eivät nekään maksa juuri mitään teatterin ylihinnoiteltuihin tuotteisiin verrattuna, ja karkitkin löytyvät lähikaupasta todennäköisesti huomattavasti edullisemmin.

Hyviä elokuvia löytyy esimerkiksi Netflixistä tai vastaavista palveluista, jotka nekin tulevat huomattavan paljon edullisemmiksi kuin elokuvateattereiden liput. Jos mukana elokuvista nauttimassa on pieniä lapsia, on elokuvien katselu usein huomattavasti miellyttävämpää kotona kuin teatterissa. Kotona vessatauon voi pitää milloin vain, ja elokuvan voi pysäyttää siksi aikaa, mutta elokuvateatterin salista on hieman ikävämpi kömpiä vessaan kesken elokuvan jännittävimmän kohtauksen.

Miten elokuva- ja elektroniikkahankinnat saa rahoitettua ilman harmaita hiuksia?

Vaikka kunnollisen elokuvien katseluun tarkoitetun elektroniikan voikin elokuvia harrastavassa perheessä laskea maksavan itsensä melko pian takaisin, jos hintoja verrataan leffateattereiden kiskurihintoihin, niin kovin edullisia laitteet eivät kertarysäyksellä ostettuina silti ole. Usein käy vielä niin, että nälkä kasvaa syödessä, ja vähitellen haluaakin ostaa yhä hienompia ja kalliimpia laitteita.

Saattaa siis olla, että kukkarosi nyörit ovat pian tiukalla, ja alat ehkä harkita lainanottoa. Lainaa harkitessa tulee ottaa huomioon monta asiaa, ja laskea tarkkaan, pystyykö lainan takaisinmaksusta varmasti suoriutumaan kunnialla siinäkin tapauksessa, että elämässä tulisi vastaan yllättäviä lisäkuluja. Huomioi esimerkiksi lainasi kokonaiskorot, ja laske korkosi lainalaskurin avulla voidaksesi vertailla paremmin erilaisia lainavaihtoehtoja. Selvitä myös, olisiko sinun mahdollista saada ostoksiasi varten korotonta lainaa.

Kannattaa myös muistaa, että aivan kaikkea ei tarvitse ostaa uutena. Hyväkuntoiset kierrätetyt laitteet ja elokuvat ovat myös hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi kirjastosta voi lainata elokuvia aivan ilmaiseksi. Etenkin lapsille kirjastosta lainatut elokuvat tarjoavat mukavaa ajanvietettä, ja voivat olla viikonlopun kohokohta, jonka ei tarvitse maksaa mitään. Kirjaston hyllystä itse valittu elokuva, ja kotona valmistetut mikropopcornit tarjoavat lapsille lähes ilmaista huvia, mikä ei juurikaan kalpene elokuvateatterissa käymisen rinnalla. Hinta-laatusuhde on tällaisessa aktiviteetissa kohdallaan, sillä illan voi tarjota lapselle popcornpussin hinnalla, eli alle eurolla.

Jos kuitenkin mieluummin ostat elokuvasi uutena, voit kenties kierrättää niitä katsottuasi elokuvat riittävän monta kertaa, ja kaivatessasi vaihtelua. Hyväkuntoisista tuoreista leffoista voit vielä saada pientä pesämunaa uusia hankintoja varten. Näin harrastukseen ei välttämättä tarvitse sitoa kovinkaan suurta summaa rahaa, vaan pieni alkupääoma riittää dvd-kokoelman ylläpitoon, sekä monien mukavien elokuvailtojen tarjoamiseen kotonasi vaikka koko ystäväpiirille.

Related Posts

Add Comment