Autoelokuvat myyvät unelmia

Autot ovat pitkään olleet merkittävä osa populaarikulttuuria ja ne ovat keskeisissä rooleissa niin kirjoissa, elokuvissa kuin televisiossakin. Yksi ehkä tunnetuimmista esimerkeistä autoista kulttuurissa on Stephen Kingin romaani Christine, tappaja-auto, joka vaikka julkaistiin jo vuonna 1983, on edelleen säilyttänyt asemansa kulttiklassikkona.

Hurjapäät eli Fast and the Furious toimintaelokuvasarja sai ensimmäisen osansa vuonna 2001 ja se tavoitti heti valtavan yleisömenestyksen. Elokuvan ja sitä seuranneiden yhdeksän jatko-osan keskiössä ovat autot ja oikeastaan myös laajemmin autot eräänlaisena elämäntapana ja identiteetin osana. Tämänkaltaiset elokuvat ovat olleet osana kasvattamassa autoharrastuksen suosiota ja harrastajia palvelevat erilaiset toimijat kuten Worksystem https://www.worksystem.fi/autokalusteet , joiden kautta voi saada räätälöityjä ratkaisuja omaan autoon.

Worksystemiltä löytyy mm. styling-kategoria, josta voi löytää tuotteet viimeistelemään auton ulkonäön. Laajassa valikoimassa on vaihtoehtoja niin auton sisäpuolen kuin ulkoasunkin stailaukseen. Sivustolta löytyy esimerkiksi valikoima tyylikkäitä – mutta autoa suojaavia puskurinsuojuksia, sekä reunaputkia, joiden avulla auton toiminnallisuutta voi lisätä. Erilaisilla oviaskelmilla ja vetokoukun askelmilla voi auton ulkonäön lisäksi kohentaa sen toimivuutta.

Autot voivat symboloida populaarikulttuurissa montaa asiaa. Usein ne ovat yksilönvapauden ja unelmien vertauskuvia. Ne ovat myös vauhdin, vaaran ja nopean elämäntavan symboleita. Kuten oikeassa elämässä, myös elokuvissa autot kertovat kuljettajan statuksesta ja voivat paljastaa jotain heidän elämästään. Miksi esimerkiksi elokuvan päähenkilö, joka on perheenäiti ajaa pienellä kaksipaikkaisella autolla, kun siihen ei edes mahdu kaikki hänen lapsensa? Tai miksi toisella on avo-auto, vaikka hän asuu maassa, jossa sataa lunta suurimman osan vuodesta? Nämä autovalinnat voivat paljastaa epäsuorasti jotain hahmojen salaisista unelmista tai ajatuksista.

Autoja voi siis käyttää monella tapaa osana elokuvaa, mutta varmasti kaikista yleisin tapa on käyttää niitä unelmien symbolina. Auto on tehokas fyysinen ja näkyvä symboli, vaikka auto ei olisikaan pääosassa ja vain osa taustatarinaa. Oikean elämän autovarusteissa auttaa Worksystem, josta voi löytää juuri omaan huoltoautoon sopivia ratkaisuja.

Add Comment