Olohuoneen elektroniikka

Olohuone on yksi kodin tärkeimmistä tiloista. Siellä kokoonnutaan perheen kanssa, rentoudutaan television ääressä ja pelataan videopelejä kavereiden kanssa. Kyseessä on yleensä samalla aikaa yksi talon elektroniikkapitoisimmista paikoista, vaikkei sitä aina tule ajatelleeksi.

Olohuoneen viihdekeskus voi olla pieni tai laaja

Tärkein elektroniikkakeskus olohuoneessa on tietenkin viihdeklusteri, johon yleensä kuuluu ainakin televisio. Suppea viihdekeskus ei paljoa muuta tarvitse, mutta laajempaan elektroniikkafanin kokoamaan kokonaisuuteen voi kuulua paljon muutakin. Television lisäksi viihdekeskuksesta voi löytyä DVD-soitin henkilöillä, joilla ei ole uudenaikaisinta älytelevisiota tai jotka omistavat kattavan DVD-kokoelman. Television katselemiseksi tarvitaan digiboksi tai kaapeli, jonka avulla kanavat näkyvät ruudulla.

Monilla tähän kokonaisuuteen kuuluu erilaisia pelikonsoleita, kuten PlayStation tai Xbox. Erityisesti urheilullisessa kodissa television yhteydestä löytyy Wii, jonka avulla voi harrastaa monia lajeja suoraan omasta olohuoneesta. Erilaiset pelit ja vehkeet tuovat tilaan enemmän tekemistä koko perheelle kaikenlaisiin tilanteisiin.

Laadukkaat kaiuttimet muuttavat olohuoneen elokuvateatteriksi

Kun haluat nostaa olohuoneesi käytön vielä astetta ylemmäs, on aika pohtia kotiteatterin rakentamista. Kokonaisuus vaatii muun muassa laadukkaat kaiuttimet ja suuriruutuisen television tai projektorin, joka heijastaa katseltavan vapaalle seinälle. Suurta pinta-alaa ei kuitenkaan tarvitse jättää täysin paljaaksi, vaan silloin kun projektori ei ole käytössä, voi seinälle ripustaa esimerkiksi graafisia julisteita.

Projektorin avulla saat aikaan mahtavan elokuvakokemuksen kuin yksityisessä ja pienikokoisessa elokuvateatterissa, kun yhdistät laitteen tuomaan elämykseen kunnolliset kaiuttimet. Elokuvateattereissa käytetään nykyään surround sound -kaiuttimia, joissa ääni on ikään kuin enemmän läsnä kuin normikaiuttimissa. Tällaisia katsojaa ympäröivää tehostetta tuottavia kaiuttimia on tarjolla nykyisin kaupoissa myös omaan olohuoneeseen, joten niiden hankintaa kannattaa harkita.

Tietokoneita ja tabletteja

Monilla olohuoneessa asustelee myös jonkinlainen tietokone, olipa kyseessä sitten päätelaite tai kannettava versio. Pöytäkoneet ovat nykyisin yhä harvinaisempia, mutta edelleen niitä näkee erityisesti tietokonepelien pelaamisesta pitävien kotona. Olohuoneen uusimmat asukit kuitenkin lienevät erilaiset tablettitietokoneet, joita on nykyisin tarjolla lähes joka kokoa ja merkkiä. Pieni laite on helppo pitää olohuoneessa, sillä se ei vie tilaa, mutta toimii kuin tietokoneena silloin, kun päätelaitteelle ei ole paikkaa tai käyttäjällä ei ole halua avata tietokonetta pelkästään muutamien uutisten lukemista varten.

Tabletilta voi myös katsella elokuvia tai videoita, mikä ei puhelimen ruudulta ole yhä nautinnollista pienen ruutukoon vuoksi, mutta tehojen ansiosta elokuva aukeaa nopeammin kuin tietokoneen ruudulla. Pieni mobiililaite on myös kevyempi pidellä kuin kannettava tietokone.

Related Posts

Add Comment