Käytetty laadukas Applen tietokone voi olla parempi valinta kuin uusi halpiskone

Applen tietokoneet ovat tunnetusti laadukkaita ja moni ammatikseen tietokoneella työskentelevä suosii nimenomaan Applen tietokoneita ja muita laitteita. Näiden laitteiden hinta vain saattaa hirvittää, jolloin huomattavasti edullisempi halpiskone saattaa alkaa tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Laadukkaita tietokoneita myydään kuitenkin myös käytettyinä ja huollettuina huomattavasti uusia koneita huokeampaan hintaan ja monesti tällainen kone voikin olla parempi valinta kuin uuden halpiskoneen ostaminen. Kerromme tässä artikkelissa muutamia syitä, joiden vuoksi pienellä budjetilla liikkeellä olevan koneenostajan kannattaa harkita käytetyn ja huolletun Applen koneen ostamista uuden halpiskoneen ostamisen sijaan. Aivan ensimmäiseksi tutustutamme sinut Applen MAC-koneiden käyttöjärjestelmään, minkä jälkeen kerromme, kuinka oikeanlainen konevalinta auttaa sinua tekemään työnteostasi mahdollisimman miellyttävää. Lopuksi korostamme, kuinka tärkeää on valita tietokone oman käyttötarpeen mukaan.

MacOS-käyttöjärjestelmä

Applen MAC-tietokoneissa on erinomainen macOS-käyttöjärjestelmä. Tämä käyttöjärjestelmä on yksinkertainen käyttää ja se toimii intuitiivisesti. Järjestelmä on erityisen hyvä sellaisille käyttäjille, jotka työskentelevät runsaasti videoiden, kuvien sekä videoiden editoimisen parissa. OS-käyttöjärjestelmään on saatavilla myös Officen ohjelmia, kuten Excel ja Word. Moni pitää erityisen paljon OS-käyttöjärjestelmästä, mikä voikin olla yksi tärkeimmistä syistä valita Applen tietokone, kuten loistava ja suosittu imac – vaikka sitten käytettynä, ellei budjetti riitä uuteen koneeseen.

Oikea konevalinta auttaa tekemään työskentelystä miellyttävää

Moni tietotyöläinen työskentelee koneella erittäin paljon – useita tunteja päivässä ja melkoisen monta tuntia viikossa. Tällainen työ saattaa vaikuttaa ensinäkemältä kevyeltä ja helpolta, mutta on pidemmän päälle yllättävän raskasta. Lisäksi tiukat aikataulut ja tulostavoitteet voivat aiheuttaa tietotyöläiselle stressiä, jota pyritään lievittämään monin erilaisin tavoin. Taukojumppa, viherkasvin hankkiminen työpisteelle ja riittävien taukojen pitäminen auttavat lisäämään työntekijöiden hyvinvointia.

On sanomattakin selvää, että oikeanlainen konevalinta on varsin tärkeä tietotyöläisen työhyvinvoinnin kannalta. Kun kone ja käyttöjärjestelmä toimivat saumattomasti ja kun niitä on helppo käyttää, on työnteko sujuvaa ja miellyttävää. Monissa halpiskoneissa on jouduttu tinkimään koneen suorituskyvystä ja tallennustilasta, eikä tällainen kone oikein riitä kovaan käyttöön. Halpiskone saattaa toimia tuskastuttavan hitaasti ja jopa jumittaa, mikä lisää työntekijän stressiä ja kuormitusta siinä määrin, että välillä tekisi mieli heittää kone seinään.

Valitse kone käyttötarpeesi mukaan

On tärkeää valita kone oman käyttötarpeen mukaan. Jos teet paljon töitä koneella ja kannat sitä mukana esimerkiksi kokouksissa, varmista, että sen akku kestää riittävän pitkään. Varmista myös, että koneesta löytyy laadukas näyttö, kuten monista Applen tietokoneista löytyy. Ota huomioon näytön teknologia ja resoluutio valintaa tehdessäsi. Muista, että näytön kuva on aina terävämpi, kun pikseleiden eli kuvapisteiden määrä nousee.

Monet Applen tietokoneet ovat erityisen kevyitä ja ohuita, joten niitä on helppo kantaa mukana, kuten moni nykykäyttäjä haluaa tehdä. Kevyt ja ohut Applen kone on näppärä ottaa mukaan vaikkapa kaupungille, jos haluat työskennellä lähikahvilasta tai puistonpenkiltä käsin. Tämä on yksi hyvä syy valita Applen kone ja suosia käytettyjä Applen koneita uusien halpiskoneiden sijaan. Varmista, että koneen kiintolevyn tallennustila riittää käyttöösi. Joissakin edullisissa halpiskoneissa tallennustilaa voi olla ainoastaan 32 gigatavun verran, mikä ei oikein riitä muuhun kuin nettiselailuun.

Related Posts

Add Comment