Itämaiset matot tuovat kodin leffahuoneeseen itämaiden tunnelmaa

Aito itämainen käsinkudottu matto on monen sisustajan toivelistalla ja se on upea valinta myös kodin leffahuoneeseen! Itämainen matto sopii yllättävän hyvin myös kotiin, jossa suositaan muutoin skandinaavista, eleetöntä tyylikkyyttä. Tällaisessa kodissa matto pääsee itse asiassa aivan erityisen hyvin oikeuksiinsa, kun kaikki muu sen ympärillä on eleetöntä ja melko värintöntä. Itämainen matto tuo huoneeseen väriä sekä kaukaisten maiden tunnelmaa ja sopii erityisesti kotiin, jossa nautitaan aiheeseen liittyvistä leffoista. Esimerkiksi Aladdin-fanit nauttivat siitä, että voivat oman itämaisen maton päällä maatessaan melkein kuvitella maton lähtevän lentoon kohti Agrabahin kapeita kujia ja uusia seikkailuja!

Mistä löydän laadukkaan itämaisen maton leffahuoneeseen?

Löydät laadukkaat itämaiset matot Trendcarpetilta. Tämä verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman esimerkiksi Afganistanista, Pakistanista ja Iranista tuotuja itämaisia mattoja. Tutustu laajaan valikoimaan ja valitse suosikkisi! Kannattaa tutustua myös verkkokaupan Happy Deals! -tarjouksiin, joiden avulla voit säästää jo normaalistikin edullisista hinnoista.

Mitä yhteistä on itämaisella matolla ja leffoilla?

Itämaisella matolla ja leffoilla on yllättävän paljon yhteistä! Et ehkä tule ensi näkemältä edes ajatelleeksi millaisia tarinoita käsinkudotuilla itämaisilla matoilla on kerrottavanaan. Mutta jos tutustut aiheeseen lähemmin, huomaat pian, että mattojen värit ja kuviot kertovat maton kutojan tarinaa – aivan kuin leffat kertovat niiden käsikirjoittajan luomaa tarinaa! Mattojen tarinat saavat herkän kuuntelijan mietteliääksi. Saatat pohtia, kuka maton on kutonut. Millaisissa olosuhteissa se on kudottu ja kuinka kauan sen kutomiseen on mennyt? Millaisia ääniä, tuoksuja ja värejä maton kutoja on kokenut prosessin aikana? Mistä hän on haaveillut tai mitä hän on ajatellut mattoa kutoessaan? Parhaimmillaan saatat jopa saada vastauksen osaan kysymyksistäsi, jos saat lisätietoa maton alkuperästä.

Miksi itämainen matto on hyvä valinta leffahuoneeseen?

Itämainen matto tuo leffahuoneeseen ajatonta tyylikkyyttä. Se kertoo siitä, että huoneeseen ja sen sisustamiseen on haluttu panostaa. Oikein hoidettuna luonnonkuiduista kudottu aito itämainen matto on pitkäikäinen valinta. Ei olekaan ihme, että monet itämaiset matot palvelevat suvuissa sukupolvesta toiseen jopa satoja vuosia ja että ne ovat haluttuja tuotteita käytettyjen tavaroiden liikkeissä. Itse asiassa monesti vanhat itämaiset matot ovat erityisen arvokkaita. Tutustu siis etukäteen huolellisesti mattosi hoito-ohjeisiin!

Toisaalta värikäs itämainen matto kätkee helposti sisäänsä pikku tahrat, joita perheen leffahuoneessa helposti syntyy leffaherkkujen myötä. Tahrat kannattaa toki pyrkiä poistamaan mahdollisimman pian, mutta harva viitsii keskeyttää leffan katselua kesken kaiken, vaan jättää siivoamisen mielellään vasta leffaillan päätteeksi. Tällöin tahrat eivät hyppää silmille, eivätkä häiritse liikaa maton värikkäiden kuvioiden keskellä. Jos leffailtaa vietetään lasten tai kodin lemmikkien kanssa, kannattaa kotiin hankkia näppärä robotti-imuri, joka kykenee suoriutumaan itämaisen maton imuroinnista. Näin leffailloista tulee entistäkin rentouttavampia!

Related Posts

Add Comment